Warmer

Wisselvallig weer met enkele zonnige dagen en een paar buien kenmerkte de afgelopen week. Voor veel mensen zal het buiten meestal ‘best aardig’ zijn geweest. Echt warm was het niet met een westelijke wind. Dat gaat veranderen. De wind draait naar het zuiden, maar geheel stabiel wordt het zeker niet.

Vanmiddag en vanavond valt lokaal enige regen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Hier en daar breekt de zon door. Warme lucht dringt vanuit het zuiden het land binnen. Noord-Brabant en Limburg kennen de hoogste temperaturen (zo’n 22 graden) en langs de noordkust is de temperatuur het laagst (17 graden). De wind, hooguit matig, waait uit het zuidoosten. Na een zachte nacht met 16 graden heeft de warme lucht Nederland morgen aanvankelijk in zijn greep: het wordt 22 graden op de Wadden tot circa 27 graden in Limburg. Daarbij schijnt eerst de zon, maar in de loop van de dag ontstaan diverse, regionaal pittige, regen en onweersbuien.

Maandag is het slechts 17 tot 20 graden bij een stevige westenwind, maar regelmatig schijnt de zon. En na een zonnige en windstille dinsdag komt bij een zuidelijke bries de grens van 25 graden op diverse plaatsen weer in zicht.