Vreugde Turken na winst op Kroatië

Ook in de Schilderswijk in Den Haag werd gisteravond uitbundig feest gevierd na de onverwachte overwinning van de Turkse voetbalploeg op Kroatië. Foto Dirk-Jan Visser (Photo Dirk-Jan Visser: Den Haag: 20-06-2008) Turken in de Haagse Schilderswijk in Den Haag vieren feest op het Hobbema plein naar de winst van het Turkse nationale voetbal team op Kroatie in de EK 2008 Visser, Dirk-Jan

In de vier grote steden is de overwinning van Turkije op Kroatië, gisteravond in de kwartfinales van het EK voetbal, massaal gevierd. Turkije bereikte in Wenen de halve eindstrijd door winst na verlenging en strafschoppen. Duitsland is woensdag de volgende tegenstander van de ploeg van bondscoach Fatih Terim.

In Rotterdam stroomden het Hofplein en de Coolsingel rond middernacht vol. Naar schatting zesduizend Turkse Rotterdammers ontstaken vuurwerk en dansten rondom de fontein op het Hofplein, onder toeziend oog van de politie. Het verkeer in het centrum van de stad kwam volledig tot stilstand. In Rotterdam wonen circa 46.000 mensen van Turkse komaf.

De supporters waren vooral verbaasd, nadat Turkije in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië ook al in de slotfase was ontsnapt (2-3). „Wie zoveel geluk weet af te dwingen, kan ook Europees kampioen worden”, zei een uitgelaten supporter.

Wedstrijdverslag: pagina 13