Volleybalbonden bondscoach Selinger uit elkaar

NIEUWEGEIN, 21 juni. Bondscoach Avital Selinger en de volleybalbond NeVoBo gaan in september uit elkaar. De onderhandelingen over een contractverlenging zijn op niets uitgelopen. Struikelblok is een aantal technische en inhoudelijke zaken, zo berichtte de volleybalbond gisteren. Selinger neemt afscheid na het kwalificatietoernooi voor de Grand Prix in september. De NeVoBo beraadt zich de komende maanden op de toekomstplannen voor het vrouwenteam en de aanstelling van een nieuwe bondscoach. De bond zal de speelsters daarbij betrekken. Selinger, lid van het mannenteam dat in 1996 goud won in Atlanta, is sinds mei 2004 bondscoach. De Spelen in Peking, het ultieme doel, werden met Selinger niet gehaald. Het hoogtepunt bleef bij winst van de Grand Prix in 2007. (ANP)