Rotterdam vergeet moderne, kapitaalkrachtige gezinnen

Bizar nieuws in NRC Handelsblad van 12 juni: in Rotterdam mogen in achterstandswijken voortaan op één adres niet meer dan twee mensen wonen met van elkaar verschillende achternamen. En passant sluit de stad hiermee ook veel moderne samengestelde gezinnen uit. Vaak kapitaalkrachtige gezinnen die men eigenlijk liever wel in die wijken zou willen hebben. Moderne samengestelde gezinnen bestaan vaak uit gescheiden ouders, meestal tweeverdieners, met kinderen uit eerdere relaties die toch de achternaam van vader of moeder behouden. Zo heb je al snel minimaal 3 achternamen per adres. Of gelden die regels alleen als je achternaam eindigt op -ski of -wicz?

Martin Stolk

Soest, (3 achternamen in 1 gezin, inkomen 3x modaal)

    • Martin Stolk Soest
    • (3 Achternamen in 1 Gezin
    • Inkomen 3X Modaal