Radio Voorkeur

Rimsky-Korsakov dag. Zes uur lang muziek van en gesprekken over de Russische componist Nikolai Rimsky-Korsakov, die honderd jaar geleden stierf. Hij was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het negentiende-eeuwse Rusland. Als prominent lid van het zogeheten Machtige Hoopje zocht hij aansluiting bij het westen zonder het eigene van zijn vaderland te verloochenen. De kleurrijke muziek van Rimsky wordt nog altijd veel uitgevoerd. Radio 4, 13.02-19.02u.

Langs de lijn. Programma rond de EK kwartfinale Nederland-Rusland. ‘Alles’ over het Nederlands elftal, interviews, sfeerreportages en studiogasten. Met om 20.45 liveverslag van de wedstrijd. Radio 1, 20.04-23.07u.

Marcoeur. Tweede onderdeel van het programma De wandelende tak, gewijd aan de Franse zanger Albert Marcoeur, ook wel ‘de Franse Frank Zappa’ genoemd. Er is veel muziek van hem te horen, maar hij komt ook zelf aan het woord. Radio 6, 21.02-0.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat met cabaretière Brigitte Kaandorp. Radio 1, 0.04-01.00u.