Koersen banken onder druk

Door onze financiële redactie

Amsterdam, 21 juni. De Dow Jones sloot gisteren op Wall Street op zijn laagste punt sinds maart en dook weer onder de 12.000 punten. Vooral financiële instellingen en automobielfabrikanten stonden onder druk, nadat de olieprijzen gisteren weer stegen en er geruchten waren over meer afschrijvingen bij zakenbanken als gevolg van de kredietcrisis. Merrill Lynch zou binnenkort met een winstwaarschuwing komen. Verder bestaat op Wall Street de vrees dat meer banken kapitaal zullen ophalen via claimemissies. In Amsterdam daalde vooral het aandeel Fortis flink, met 5,1 procent, nadat analisten hadden geschreven dat de bank-verzekeraar waarschijnlijk een aandelenuitgifte zal moeten doen. Ook ING en Aegon daalden. De AEX sloot 2,1 procent lager op 437,33 punten. Pagina 31