Film van de dag

Claude Sautet regisseerde Nelly & Monsieur Arnaud: een glasheldere observatie over de gevoelens tussen vriendschap en liefde in. Nelly & Monsieur Arnaud Year: 1995 Director: Claude Sautet Michel Serrault, Emmanuelle Béart, Claire Nadeau PHOTOS12

Nelly & Monsieur Arnaud. In deze ontroerende film over een gepensioneerde, temperamentvolle rechter (Michel Serrault) die een jonge Parisienne (Emmanuelle Béart) in dienst neemt om zijn memoires uit te tikken, gaat het niet zozeer om hevige fysieke emoties als wel om de geestelijke nuances. Jaloezie en zelfrespect verhinderen dat de groeiende intimiteit tussen hen wordt uitgesproken in deze glasheldere observatie over de gevoelens tussen vriendschap en liefde. Regisseur Sautet: „Het gaat over de relatie tussen een oude man en een vrouw van 27. Door het leeftijdsverschil wordt de slaapkamer buiten beschouwing gelaten. Arnaud wordt gedreven door verlangen, door de hersenschim van de liefde, maar het komt er niet van. Eigenlijk is Arnaud een kokette vrouwenhater. Nu vrouwen steeds onafhankelijker en sterker worden, vertaalt misogynie zich in introvertie en terughoudendheid van mannen.”(Claude Sautet, 1995, F/I/D), België 2, 23.25-1.10u.André Waardenburg