Entertainment en media groeien

Amsterdam, 21 juni. De wereldwijde entertainment- en mediasector groeit jaarlijks met gemiddeld 6,6 procent naar een markt waarin over vier jaar 2,2 biljoen dollar (1,4 biljoen euro) omgaat. Dat voorspelt de adviesfirma PricewaterhouseCoopers (PwC) in een gisteren gepubliceerd rapport. Internetreclame groeit het snelst, maar ook de game-industrie zal de komende jaren flink groeien van 42 miljard dollar vorig jaar naar 68 miljard dollar in 2012. De onderzoekers van PwC denken dat ook traditionele activiteiten van entertainment- en mediabedrijven de komende jaren solide groei laten zien. Dat geldt bijvoorbeeld voor televisieabonnementen, televisiereclame en speelfilms. De groei van kranten, tijdschriften en boeken zal aanzienlijk bescheidener zijn. De muzieksector krijgt het zwaar. De onderzoekers verwachten dat de digitale verspreiding van muziek in 2011 de cd overvleugelt. (ANP)