Zomer

De komende nacht begint om een minuut voor twee de astronomische zomer. De temperatuur komt zondag ook op een zomers niveau uit, maar in de loop van de dag volgen wel enkele fikse regen- en onweersbuien. De zomerse warmte zit nu nog ten zuiden van Nederland, maar komt langzaam naar het noorden. Daarvoor komt veel bewolking voor en vannacht zijn er dan ook alleen in het noorden enkele opklaringen. In het uiterste zuiden valt zelfs wat regen. Met 10 tot 13 graden is het niet koud en verder neemt de wind wat af.

Morgen stelt de wind niet al te veel voor. Wel komt in het hele land veel bewolking voor. In het noorden komt de gehele dag de zon af en toe tevoorschijn, elders is dat vooral vanaf de namiddag het geval. Op een lokaal spatje na blijft het droog en ondanks de bewolking wordt het toch 18 graden op de Wadden tot 22 graden in Noord-Brabant en Limburg.

Zondagnacht koelt het niet verder af dan een graad of 15. Overdag schiet de temperatuur omhoog naar een zomerse 25 tot 28 graden. Alleen aan zee is het met een aantrekkende zuidwester iets minder warm. Eerst is er ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag volgen enkele pittige onweersbuien.

Maandag is het iets frisser, maar er is wel veel ruimte voor de zon. In de loop van de week gaat de temperatuur opnieuw omhoog naar uiteindelijk een zomerse 25 graden op woensdag.