WAT HEB JE NODIG?

Carrie Bonger (26, actrice) foto Johannes van Assem Wat heb je nodig _ Next One Rotterdam Airport Taxfree shop Camie Bonger Assem, Johannes van

Locatie: taxfree shop Rotterdam Airport

Harrie Dikman (34, metaalbewerker)

Wat doe je hier?

Ik ga voor twee weken naar mijn vader, hij heeft een huis met zwembad in Benidorm. Ik zoek nog een cadeautje voor hem.

Ben je gelukkig?

Ik werd gepest op school, daarna kreeg ik werk met onaardige collega’s. Deed ik twee minuten niets, begonnen ze meteen te zeiken. Áltijd kreeg ik op m’n kloten. Maar dat zijn oude koeien, ik heb het allemaal achter me gelaten.

Wat heb je nodig om gelukkig te worden?

Liefde! En die krijg ik. Van m’n vriendinnen, ik heb er een paar tegelijk. In Spanje en in Nederland. Ze weten het van elkaar hoor, ik heb het ze op een nette manier verteld. Hield ik het geheim, zouden ze alleen maar bozer zijn. Nu vinden ze het niet erg want ze willen me allemaal houden. Ze vinden me mooi.

Camie Bonger (26, actrice)

Wat doe je hier?

Ik koop even een flesje cola voor mijn taxichauffeur, maar ik moet zo werken. De marechaussee heeft me ingehuurd als trainingsactrice. Ik storm straks bij ze binnen met een hysterisch verhaal dat ik m’n tasje kwijt ben. De jongens in opleiding moeten me dan helpen volgens bepaalde criteria: behulpzaam zijn, beleefd blijven, de juiste informatie vragen. Een leraar beoordeelt dat als examen, maar de jongens zelf horen dat pas achteraf. Ze weten dus niet dat ik actrice ben.

Ben je gelukkig?

Jawel. Toen ik stopte met de toneelschool zat ik wel even twee maanden in een dip, maar ik weet inmiddels dat je voor mijn vak helemaal geen opleiding nodig hebt.

Wat heb je nodig om gelukkig te worden?

Ik zou het liefst door het land toeren met een kindervoorstelling. En een keer in een film spelen.

Roland Zorg (37, servicemonteur)

Wat doe je hier?

Ik ben servicemonteur bij Autobar, een fabrikant van koffie- en blikjesautomaten. De colamachine is kapot, er zit waarschijnlijk een muntje vast. Dat is het meest voorkomende probleem.

Ben je gelukkig?

Niet echt.

Wat heb je nodig om gelukkig te worden?

De loterij winnen. Mijn vriendin en ik verdienen samen te weinig om te sparen, maar we willen zo graag een nieuw huis. Ik heb twee kinderen uit een vorig huwelijk, om de twee weken zijn ze een weekeinde bij ons. Dan delen ze een kamertje met het negenjarige zoontje van mijn nieuwe vriendin. Niet te doen. Ik zou ze zo graag een eigen plekje geven. Met m’n vorige vrouw had ik een eengezinswoning. Dat was ideaal, maar daar zal het wel nooit meer van komen.

Mara Denkers (28, maatschappelijk werkster)

Wat doe je hier?

We vliegen zo naar mijn moeder in Nice en ik zag bij het inchecken iemand met leuke muurstickers lopen. Ik hoopte dat ze die hier zouden verkopen, maar dat is niet zo. Wel heb ik een luchtje van Armani gekocht, belastingvrij.

Ben je gelukkig?

Ik geef mezelf een zeven.

Wat heb je nodig om gelukkig te worden?

Tevreden zijn met wat ik doe? Een tijd lang wisselde ik iedere paar maanden van baan, maar ik bleef ontevreden. Ik werkte in de hulpverlening, daar moest ik steeds meer vragenlijsten afnemen in plaats van mensen helpen. Nu twijfel ik of ik wel in deze branche verder wil. Ik ben even gestopt met werken om daarover na te denken.

Maarten Borrie (37, belastingadviseur)

Wat doe je hier?

Een beetje genant, ik vlieg zo voor een weekendje naar Cannes en wilde nog even lippenstift kopen. Voor mezelf. Of hoe heet dat? Oh ja; Labollo.

Ben je gelukkig?

Absoluut. Ik heb het prima naar m’n zin: gezellig getrouwd, drie gezonde kinderen. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig om gelukkig te worden?

Geen idee. Het onbekende? Je moet wel kunnen blijven dromen, anders is het niet leuk meer. Al zou ik niet weten wat ik nog zou moeten dromen.

    • Hanna Bervoets