Wapens zwijgen, tijd voor een potje Risk

Wapens zwijgen, tijd voor een potje Risk Grens Israël/Gazastrook, 20 juni. Israëlische militairen speelden vandaag Risk op hun basis aan de Israëlische grens met de Gazastrook. Gisteren werd een staakt-het-vuren van kracht tussen Israël en de moslimfundamentalistische Palestijnse organisatie Hamas, die het gebied in haar macht heeft. Vanuit de Gazastrook worden geen raketten meer op Israël afgeschoten en Israël voert geen aanvallen meer op de Gazastrook uit. Zondag moet Israël beginnen de blokkade van dit Palestijnse territorium te versoepelen. Egypte heeft maandenlang gewerkt aan het staakt-het-vuren, maar aan beide kanten bestaat grote twijfel of het bestand het zal houden. Foto AP Israeli soldiers play a board game as they pass time in their army base, near Israel's border with the Gaza Strip, in southern Israel, Friday June 20, 2008. Guns went quiet as a six-month truce between Israel and Gaza Strip militants took effect early Thursday, marred only by widespread skepticism about its ability to hold. The cease-fire, which Egypt labored for months to conclude, aims to bring an end to a year of fighting that has killed seven Israelis and more than 400 Palestinians, many of them civilians, since the Islamic militant group Hamas wrested control of Gaza a year ago. (AP Photo/Tara Todras-Whitehill) Wapenstilstand Associated Press