TOCH IS IRAN GASTVRIJ

Een groepje studenten van de masteropleiding fotografie aan de Academie St. Joost reisde dit voorjaar naar Teheran. De een legde contacten op straat, de ander al van tevoren in Nederland via websites. Vijf portretten van gastvrijheid, in beeld en woord.

We zijn allemaal acteurs, zei ze Frouwkje Smit, masterstudent fotografie: ‘Dit is een studente van 25 jaar. Terwijl we buiten op straat vrouwen ontmoetten in hoofddoeken en lange jassen, of juist met omhoog gekamd haar zoals wij dat kennen uit de jaren vijftig, ziet zij eruit als een westerse vrouw. Ik mocht haar kledingkast zien. Links de kleding die ze draagt als ze binnen is, rechts de kleding voor buiten. Binnen kan ze alles dragen: een spijkerbroek met een vestje waaronder je net haar blote buik ziet. Buiten draagt ze een lange jas en hoofddoek. Soms verkleedt ze zich op een dag wel drie keer. ‘We zijn allemaal acteurs, die zich elke dag verkleden, en iemand anders zijn. Ik zal daar nooit aan wennen’, zei ze.’ Date: Fri, 20 June 2008 08:00:01 +0200 Dear Lotje, It has been a pleasure to meet you here in Tehran. I really enjoyed talking to you and your friends and I’m curious to hear more about your life in Holland and your impressions about Iran. I hope we can stay in touch, and I hope I can visit Rotterdam one day. Remembering our talk about weblogs I opened a blog myself so we can continue chatting: http://nouria123.blogspot.com See you there. Kind regards, Nouria FOTOGRAFIE Frouwkje Smit Smit, Frouwkje