Schildpad en appelboom

Anna Massee is eigenaar van woonwinkel Het Grote Avontuur. Ze heeft samen met haar vriend Harmen Groenhart een tuinhuisje in Sloterdijkermeer in Amsterdam-West. Ze kunnen er koken en zelfs onder de douche. ’s Zomers leven ze zoveel mogelijk buiten.

Leaves via Gispen, 30 euro voor 50 stuks Design Richard Hutten, www.gispen.nl STYLING Mae Engelgeer FOTOGRAFIE Christian van der Kooy en Jürgen Huiskes FOTO'S SHOPPING Gerard van Hees Hees, Gerard van

‘Het huisje is al oud, uit de jaren twintig. Het was ooit heel klein, maar er is een heel huisje overheen gebouwd, waardoor het nu een slaapkamer en badkamertje heeft. Op het dak staan zonnepanelen, want er is geen elektriciteit op het volkstuinpark waar het staat. We hebben ook een koelkastje op gas, dus we kunnen er koken. In de zomer leven we er echt. Het is heerlijk om middenin de stad wakker te worden met de vogels. Er is een vos, er zijn spechten. Ons eigen huis heeft alleen een klein balkonnetje, terwijl deze tuin wel 300 m2 groot is, met grote bomen, rozen, een appelboom. We hebben veel werk aan de tuin en het huis: snoeien, het houtwerk vervangen. Op het park is de regel dat je de tuin goed onderhoudt. Maar dat is ook fijn om te doen.

Mijn stijl van inrichten is een beetje gek. Ik hou bijvoorbeeld van opgezette dieren, zoals de schildpad en het vogeltje op de vensterbank. Het hoeft allemaal niet netjes te zijn. Ik let erg op kleur: het huisje is heel kleurrijk, maar ik gebruik niet de hele regenboog. De buitenkant is wit met turquoise gordijnen en houtwerk, zoals bij een Russische datsja. Van binnen is de basis ook wit, met kleurige spulletjes die je makkelijk kunt veranderen.

Omdat ik een eigen woonwinkel heb, kom ik al veertien jaar veel op rommelmarkten. Daar komen bijvoorbeeld de blauwe stoelen vandaan, en veel van de mooie oude blikken. Bij het inkopen voor de winkel hou ik soms de allermooiste dingen voor mezelf. Nu we dit tuinhuisje hebben, is daar ook weer ruimte voor.’ (JL)