Radio Voorkeur

Desmet live. Marloes van Westrienen over haar boek Dwangarbeiders over Nederlandse jongens tewerkgesteld in het Derde Rijk. Judit Neurink, journaliste van dagblad Trouw over haar verblijf van 3 maanden in Irak. Rondetafelgesprek over de film Funny Games van Michaël Haneke. Laatste rechtstreekse uitzending vanuit Desmet. Radio 5, 18.05-19.50u.

jazz@VPRO: Jazz in Duketown. Serie concerten vanuit De Toonzaal in Den Bosch. Vanavond het Wolfert Brederode quartet met muziek op de grens van klassiek en jazz, melodieus en lyrisch. MetWolfert Brederode, piano, Claudio Puntin, rieten, Mats Eilertsen, bas en Samuel Rohrer, drums. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Concert van Fischer Z, opgenomen in 1979 in Paradiso. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa luna. Martin Dijkhuizen van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst over het hervestigingsbeleid. Elk jaar worden 500 vluchtelingen uit Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië naar Nederland gehaald om een nieuw leven te beginnen. Op Wereld Vluchtelingendag vertelt Martin Dijkhuizen hoe dat in zijn werk gaat. Radio 1, 0.02-0.45u.