Piet Zwart

Piet Zwart Den Haag Piet Zwart (1885-1977) dankt zijn bekendheid aan zijn ontwerp van de Bruynzeelkeuken in 1938 en aan vooruitstrevende grafische ontwerpen voor de PTT en de Nederlandsche Kabelfabriek. De grote overzichtsexpositie in het Gemeentemuseum Den Haag toont dat zijn oeuvre breder is. Hij was ook binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en speelde een grote rol in het Nederlandse ontwerpklimaat van de 20ste eeuw. Piet Zwart t/m 7 sept Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouders laan. Di-zo 11-17u

Den Haag

Piet Zwart (1885-1977) dankt zijn bekendheid aan zijn ontwerp van de Bruynzeelkeuken in 1938 en aan vooruitstrevende grafische ontwerpen voor de PTT en de Nederlandsche Kabelfabriek. De grote overzichtsexpositie in het Gemeentemuseum Den Haag toont dat zijn oeuvre breder is. Hij was ook binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en speelde een grote rol in het Nederlandse ontwerpklimaat van de 20ste eeuw.

Piet Zwart t/m 7 sept Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouders

laan. Di-zo 11-17u