Overige films

The Sunchaser (Michael Cimino, 1996, VS). Gelikte roadmovie waarin een doodzieke jeugddelinquent (Jon Seda) en een door hem gegijzelde, materialistische arts (Woody Harrelson) op weg zijn naar een alternatieve geneeswijze in de Rocky Mountains. Ze leren elkaar warempel waarderen. RTL7, 20.30-22.50u.

* The Firm (Sydney Pollack, 1993, VS). Ingenieuze film over het gruwelijke dilemma van een ambitieuze advocaat die onwetend zijn ziel verkoopt aan een corrupt advocatenkantoor. Heerlijke rolbezettingen van Tom Cruise en Gene Hackman. SBS6, 20.30-24.00u., onderbroken door Hart van Nederland.

Girl, Interrupted (James Mangold, 1999, VS). Regisseur van Heavy stelt teleur met een One Flew over the Cuckoo’s Nest voor meisjes. Coproducente Winona Ryder zit eind jaren 60 in een psychiatrische inrichting. Opstandige Angelina Jolie kreeg Oscar, Vanessa Redgrave en Whoopi Goldberg spelen personeel dat veel te goedaardig is om tegen in opstand te komen. Net5, 20.30-22.55u.

Raising Helen (Gary Marshall, 2004, VS). Kate Hudson heeft net zo’n hartverwarmende lach als haar moeder Goldie Hawn, en er komen ook nog schattige kinderen in voor en sexy dominees en lieve buren. Hudson speelt een jonge carrièredame die de voogdij krijgt opgedrongen over de drie kinderen van haar overleden zuster. België 1, 20.45-22.40u.

Das Experiment (Oliver Hirschbiegel, 2001, Dui). Gebaseerd op het vermaarde sociaal-psychologische experiment van Zimbardo aan de universiteit van Stanford (1972). De meest geciviliseerde proefpersonen bleken zich te kunnen ontpoppen tot de grootste sadisten. Scenario grossiert in clichés en laat te veel vragen onbeantwoord. RTL7, 22.50-1.05u.