op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De olympische vlam komt aan in Tibet De zomer begint morgen met de kortste nacht van het jaar.

Vandaag in de weblogs

Nieuw: Michelle Obama

Het valt correspondent Tom-Jan Meeus op dat de Obama-campagne erg handig opereert, „om niet te zeggen gewiekst”. Zo wordt nu ook Michelle Obama, de vrouw ván, ingezet op televisie en in de roddelbladen. Inmiddels gaat de strijd zelfs tussen de twee mogelijke first-ladies, met als inzet: wie is het meest patriottisch?

Lees meer via nrcnext.nl/race08

Tijdverspilling

Volgens een woordvoerder van de Britse game-industrie is 95 procent van de opleidingen tot gamemaker tijdverspilling, schrijft Marie-José Klaver. ‘Game-ontwikkelaars hebben behoefte aan geavanceerde wiskundige- en informaticakennis.’ In Groot-Brittannië zijn dat juist de studies waarin het aantal afgestudeerden daalt.

Lees verder vianrc.nl/klaver