New York

Midtown Terwijl het International Center of Photography nog rouwt om de in mei overleden oprichter en fotojournalist Cornell Capa, geeft het museum ruimte aan een andere beoefenaar van het vak: Bill Wood. In de expositie Bill Wood’s Business blijkt hoe zakelijk fotografie ook kan zijn. De Amerikaan Wood had een fotowinkel en werkte in opdracht. De tentoonstelling zit vol met lokale sportclubs die nieuwe kleding showen, met openingen van winkels en linten die doorgeknipt worden. Een tijdsbeeld van het kleinsteeds Amerika van voor 1973. De collectie is eigendom van actrice Diane Keaton. T/m 7 sept International Center of Photography, hoek 6th Avenue &43 Street, Manhattan. Inl +1-212-857.0000 of icp.org Wood, Bill

Midtown

Terwijl het International Center of Photography nog rouwt om de in mei overleden oprichter en fotojournalist Cornell Capa, geeft het museum ruimte aan een andere beoefenaar van het vak: Bill Wood. In de expositie Bill Wood’s Business blijkt hoe zakelijk fotografie ook kan zijn. De Amerikaan Wood had een fotowinkel en werkte in opdracht. De tentoonstelling zit vol met lokale sportclubs die nieuwe kleding showen, met openingen van winkels en linten die doorgeknipt worden. Een tijdsbeeld van het kleinsteeds Amerika van voor 1973. De collectie is eigendom van actrice Diane Keaton.

T/m 7 sept International Center of Photography, hoek 6th Avenue &43 Street, Manhattan. Inl +1-212-857.0000 of icp.org

Midtown

Bryant Park, pal naast het fotografiemuseum, is door de week wat Central Park in het weekend is: de rustplek van drukke New Yorkers. Omgeven door wolkenkrabbers, één stratenblok aan gras. Met lunchtijd komen werknemers uit de torens hier samen, het parkbedrijf organiseert de hele zomer evenementen. Op maandag wordt er gebreid, op dinsdag is er yoga, op donderdag tai chi. De filmserie trekt duizenden kijkers op kleedjes. Bride of Frankenstein (ma 23), Hud (ma 30). Gratis. Elke vrijdag popconcerten, 7u ’s ochtends, Maroon 5, Chaka Kahn, Miley Cyrus.

Bryant Park, tussen 5th & 6th Avenues, tussen 41 & 42 Streets, Manhattan. Inl bryantpark.org

En verder

Williamsburg Spelling Bee-finale. Spelwedstrijd in bar Pete’s Candy Store, 709 Lorimer St, Williamsburg. Brooklyn. Inl Petescandystore.com; Ruim 6.000 dieren in grootste dierentuin van de stad: Bronx Zoo. Entree $15, Bronx River Parkway & Fordham Road, Inl +1-718220 5100 of bronxzoo.com; Wall Street Walking Tour, wandeling door de wijk. 26 juni, 3, 10 & 17 juli. Gratis. 12u verzamelen: US Custom House, One Bowling Green. Inl +1-212-606-4064

Met bijdragen van: Jan Robert (België), Hadewych Bouvard (Frankrijk), Femke van Iperen (Groot-Brittannië), Anneriek de Jong (Duitsland) en Freek Staps (VS)