Kort NIEUWS

Toscaanse eenhoorn In het park van het Centrum voor Natuurwetenschappen in Prato, dat in het Italiaanse Toscane ligt, leeft een een eenjarige reebok met maar een hoorn op zijn kop. De directeur van het Centrum, Gilberto Tozzi, denkt dat deze in gevangenschap geboren reebok door een genetisch foutje een eenhoorn is geworden, want zijn tweelingbroer heeft wel twee hoorntjes. Om eenhoorn te zijn heb je niet alleen een hoorn nodig, je bent ook paardachtig, meestal wit, en soms heb je vleugels. Dat heeft deze reebok niet. Toch heeft de reebok de koosnaam Eenhoorn gekregen. (Foto AP) This undated photo provided by the Center of Natural Sciences in Prato, Italy, Wednesday, June 11, 2008, shows a deer with a single horn in the center of its head. The one-year-old Roe Deer - nicknamed "Unicorn'' - was born in captivity in the research center's park in the Tuscan town of Prato, near Florence, Gilberto Tozzi, director of the Center of Natural Sciences, said. He is believed to have been born with a genetic flaw; his twin has two horns. (AP Photo/Center of Natural Sciences, ho) ** EDITORIAL USE ONLY ** Ree met een hoorn Hert Associated Press

Toscaanse eenhoorn

In het park van het Centrum voor Natuurwetenschappen in Prato, dat in het Italiaanse Toscane ligt, leeft een een eenjarige reebok met maar een hoorn op zijn kop. De directeur van het Centrum, Gilberto Tozzi, denkt dat deze in gevangenschap geboren reebok door een genetisch foutje een eenhoorn is geworden, want zijn tweelingbroer heeft wel twee hoorntjes. Om eenhoorn te zijn heb je niet alleen een hoorn nodig, je bent ook paardachtig, meestal wit, en soms heb je vleugels. Dat heeft deze reebok niet. Toch heeft de reebok de koosnaam Eenhoorn gekregen. (Foto AP)

Weesvogels luisteren cd's

Jonge vogeltjes die in opvangcentra verblijven om te herstellen van ziekte of omdat zij hun ouders kwijt zijn, doen er goed aan om cd’s te luisteren met vogelgezang. Daar leren zij veel beter door fluiten, zeggen onderzoekers van de organisatie RSPCA. Zij zetten zich in voor het welzijn van dieren. Vogels kopiëren het gezang dat zij horen. Mooi gefluit is nodig wanneer de vogels teruggezet worden in de vrije natuur. Bijvoorbeeld om mee te verleiden. Belangrijk is wel dat de merel merelmuziek luistert en niet naar cd’s met gekraai. (JB)