Gratis digitale filmbibliotheek

Een astronaut die terugkomt op aarde en ontdekt dat vampieren de wereld willen overnemen, F. Scott Fitzgerald die vooruit reist in de tijd om te profiteren van de opbrengsten van zijn boeken of anders een kritische ‘Tommy Hilfiger rules America’-film: wie zich een weekend verveelt of bij moet komen van een sportkater kan op de website Undergroundfilm.com bijna drieduizend films gratis bekijken: variërend in lengte van 1 minuut tot anderhalf uur.

Hier geen YouTube-opnamen van bijklussend zangtalent of Jackass-in-de-achtertuin waarbij mensen per ongeluk de opnameknop hebben ingedrukt, maar films met een uitgewerkte plot of animaties waar heel veel geduldig tekenwerk in zit. Sommige films zijn hilarisch slecht geacteerd maar andere – zoals het op de Nouvelle Vague geïnspireerde Tenderly Yours – zijn zo goed dat ze als korte film direct de bioscoop in kunnen.

Om nog iets van inkomsten te genereren voor de mensen achter de site verschijnt een kleine selectie van de films af en toe op dvd maar het is vooral filmliefde die Undergroundfilm voortdrijft.

De makers van de site willen uitgroeien tot een wereldwijde digitale bibliotheek van films en zijn ervan overtuigd dat het net in die zin voor een revolutie gaat zorgen.

Bovendien kan op het Underground-forum flink gediscussieerd worden over film. En niet alleen over kant-en-klare films: op de site staan ook ruim honderddertig scenario’s waar we op kunnen reageren, waaronder de hersenkraker ‘Kan een getrouwd stel er een geheime relatie op na houden…met elkaar…en het niet eens weten’.

undergroundfilm.com

    • Ronald Rovers