Bellen met 8 miljoen pixels

SonyEricsson Cybershot C905

Een telefoon met vijf megapixel beeldchip, daar schrikken we niet meer van. SonyEricsson kondigde deze week echter de CyberShot C905 aan die 8,1 megapixel foto’s maakt. Natuurlijk zal deze gsm niet zo snel een echte camera vervangen, maar je kunt met de Cybershot aardige plaatjes maken, dankzij de flitslamp, beeldstabilisatie en gezichtsherkenning (makkelijk bij scherpstellen).

Gadgetblog Boy Genius Report mocht ondertussen even spelen met de SonyEricsson Xperia X1, een smartphone die op Windows Mobile draait en is voorzien van een volledig toetsenbord. Die combinatie doet denken aan de HTC Touch Pro, een alleskunner uit Korea.

De testers zijn lyrisch over het Xperia-uiterlijk en het scherm van 800 x 480 pixels. Maar het toetsenbord is knudde: ‘Not absolutely terrible, but one of the worst.’

Marc Hijink

Meer over de nieuwe toestellen op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink