4 Mladen Petric

Beetje eng, maar o zo spannend Striker Mladen Petric, left, is seen during a training session of the national soccer team of Croatia in Bad Tatzmannsdorf, Austria, Tuesday, June 10, 2008. Croatia is in group B at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. (AP Photo/Darko Bandic) Associated Press

20.45 uur: Kroatië -Turkije

Met een mooie voetballer!

Met zijn gemillimeterde haar, enigszins boze frons en foute oorring ziet Mladen Petric eruit alsof hij net een bank overvallen heeft. Of uit de gevangenis is ontsnapt. Een beetje fout. Een beetje eng. Maar daarom o zo spannend. En die ogen... Je verdrinkt er haast in. O ja, deze 27-jarige Kroaat kan ook nog aardig voetballen. Hij is geboren in voormalig Joegoslavië en vanwege de oorlog gevlucht naar Kroatië. Later verhuisde hij naar Zwitserland waar zijn voetbalcarrière begon. Momenteel speelt hij in Duitsland bij Borussia Dortmund. Hoewel hij aanvaller is, heeft hij ook keeperskwaliteiten. Tijdens een wedstrijd van zijn toenmalige club FC Basel beging de keeper een overtreding die werd bestraft met een rode kaart en een penalty. Alle wissels waren al gebruikt, dus Petric trok de keepershandschoenen aan. Hij stopte de penalty zowaar. Wat een held! En die ogen... (AS)

Met bijdragen van Georgette Koning, Marleen Luijt, Marije Ravelli en Ank Swinkels