3 Aanschaffen

Sjiek à la zigeuners

Bohémien chic

www.labyrinths.nl

Katja Schuurman, Madonna, Sting, Elisabeth Taylor. Het is niet de familie doorsnee die al viel voor de zigeunerachtige boho chic van The People Of The Labyrinths. Het Arnhemse luxelabel, dat volgend jaar 25 jaar bestaat, maakt onder meer kleding van stoer leer en wapperende zijde. Hun handelsmerk zijn de barokke patronen die ze daar met de hand op verven of drukken. Als ze de juiste kleuren niet kunnen vinden, mengen ze die zelf. Niet verwonderlijk dus dat hun kleding meer weg heeft van kunstwerkjes dan confectie. Ideeën voor hun verhalende dessins ‘leenden’ oprichters Hans Démoed en Geert de Rooij voor eerdere collecties bij Rembrandt. Voor komende winter komt de inspiratie van Griekse vazen, tatoeages en historische olympische prints. Goedkoop is deze Arnhemse mode niet, maar net als in echte winkels wordt er op de site afgeprijsd. (GK)