1 Bieden

Voetbalvrouwen Nadège Gallas, Julia Gödicke en Sylvie van der Vaart promoten Zwitserland én het Rode Kruis

Foto’s van spelersvrouwen

www.ebay.ch, de veiling duurt tot zondag 29 juni

Rafael van der Vaart, dat is toch de man van Sylvie? Menig voetbalvrouw streeft haar man inmiddels voorbij in bekendheid. De altijd op-en-top verzorgde Sylvie van der Vaart schittert regelmatig in de bladen, op televisie en ook in Duitsland – waar manlief sinds 2005 speelt – is zij inmiddels een bekende Fußballfrau. Het ICRC – de internationale organisatie van het Rode Kruis gevestigd in Zwitserland – greep het EK aan om aandacht te vragen voor de actie Score for the Red Cross. Met deze actie wil het Rode Kruis geld inzamelen voor de slachtoffers van landmijnen in Afghanistan. Een onderdeel van Score for the Cross is de veiling van gesigneerde foto’s van vier voetbalvrouwen: de Nederlandse Sylvie van der Vaart, Julia Gödicke (vriendin van de Duitser Marcell Jansen), Nadège Gallas (vrouw van de Fransman William Gallas) en Marta Cecchetto (vriendin van de Italiaan Luca Toni). Daarvoor werden de vrouwen gefotografeerd in de vier Zwitserse EK-gaststeden. Op eBay kun je bieden op de foto’s van de spelersvrouwen. De bieding begint bij 1 Zwitserse franc (0,60 euro). (ML)