Zandzakken tegen hoge Mississippi

Zandzakken tegen hoge Mississippi clarksville, 19 juni. Amerikaanse gardisten versterken een dijk langs de Mississippi met zandzakken om te voorkomen dat het stadje Clarksville in de staat Missouri onderloopt. Het hoge water van de rivier heeft gisteren zeker 22 rivierdijken overspoeld in het Midwesten van de VS. De ergste overstromingen in het gebied in 15 jaar hebben tot nu toe 48 levens gekost, tienduizenden mensen zijn dakloos geraakt. Ook zijn grote stukken landbouwgebied ondergelopen: gevreesd wordt dat de toch al hoge mondiale graan- en maïsprijzen daardoor verder stijgen. Sinds de overstromingen een week geleden begonnen in Iowa, heeft het water al voor zeker 20 miljard dollar schade aangericht. De Amerikaanse president Bush en de Republikeinse presidentskandidaat McCain zouden het getroffen gebied vandaag bezoeken. Foto AFP Overstromingen in het Midwesten Clarksville, Missouri. Het hoge water van de Mississippi heeft gisteren zeker elf rivierdijken overspoeld in het Midwesten van de Verenigde Staten. Op deze foto uit Clarksville, Missouri zijn militairen van de Nationale Garde de oevers met zandzakken aan het verhogen. De ergste overstromingen in het gebied in 15 jaar hebben tot nu toe 48 doden gekost, tienduizenden mensen dakloos gemaakt en grote stukken landbouwgebied verzwolgen. Alleen al in Iowa, waar de overstromingen een week geleden begonnen, wordt de schade geschat op 1,5 miljard dollar. De Amerikaanse president George Bush bezoekt vandaag de getroffen gebieden. Foto AFP Missouri Army National Guard soldiers continue to stack sandbags as they help keep the flooding Mississippi River from inundating businesses on June 18, 2008 in Clarksville, Missouri. Communities along the Mississippi River continue preparing for flooding as the river continues to rise. Joe Raedle/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPERS,INTERNET,TELCOS AND TELEVISION USE ONLY= AFP