Tiger Woods moet zware knieoperatie ondergaan

Tiger Woods komt dit jaar niet meer in actie. Twee dagen na zijn overwinning op de US Open maakte de 32-jarige Amerikaanse golfer gisteren op zijn website bekend dat hij een operatie aan de voorste kruisband van zijn linkerknie moet ondergaan. Woods onderging de laatste veertien jaar drie kijkoperaties aan dezelfde knie, de laatste op 15 april van dit jaar.

Bijna een jaar hebben Woods en zijn management IMG een geheim bewaard. Vorig jaar juli, kort na de British Open bleek hij tijdens een trimloopje bij zijn huis in Orlando een scheurtje in een knieband te hebben opgelopen. Hij weigerde een operatie, besloot de pijn zolang mogelijk te verdragen en zijn speelschema aan te passen.

Hij won niettemin vijf van de zes toernooien waaraan hij meedeed. Twee dagen na zijn tweede plaats op de Masters besloot hij een meniscusoperatie te ondergaan. Hij hoopte daardoor een zware operatie aan de kruisband te kunnen uitstellen tot na het seizoen. Woods verklaarde de organisatie van de US Open, van 12 tot 15 juni, niet te willen teleurstellen.

Hij geeft nu toe te hard getraind te hebben voor de US Open. Tijdens de training blijkt hij een stressfractuur in zijn linkerscheenbeen opgelopen te hebben. Daardoor moest hij het toernooi om de Memorial afzeggen. Ook dat verzweeg hij tot gisteren.

Woods strompelde vorige week soms over de baan in San Diego, de pijn aan zijn knie verbijtend. „Ik weet dat er veel te doen is geweest in de publiciteit over mijn knie op de US Open. Maar ik voelde me tegenover de organisatie verplicht te zwijgen tot na het toernooi. Nu weet ik dat luisteren naar mijn artsen het enige juiste is”, verklaarde Woods.

De nummer één van de wereld, die maandag zijn veertiende major-titel won, zal door de geplande operatie onder meer de British Open in juli en de Ryder Cup in september missen.