SonyEricsson Cybershot C905 en Xperia X1

Van een telefoon met vijf megapixel beeldchip kijken we ondertussen niet meer op. SonyEricsson kondigde deze week echter de CyberShot C905 aan, een telefoon met een 8,1 megapixel beeldchip. Natuurlijk zal deze gsm niet zo snel een echte camera vervangen, maar je kunt met de Cybershot heel aardige plaatjes maken, dankzij de flitslamp, beeldstabilisatie en

sonyericsson_cybershot_C905.jpgVan een telefoon met vijf megapixel beeldchip kijken we ondertussen niet meer op. SonyEricsson kondigde deze week echter de CyberShot C905 aan, een telefoon met een 8,1 megapixel beeldchip.
Natuurlijk zal deze gsm niet zo snel een echte camera vervangen, maar je kunt met de Cybershot heel aardige plaatjes maken, dankzij de flitslamp, beeldstabilisatie en gezichtsherkenning (makkelijk bij scherpstellen). Bellen kan ook: negen uur spreektijd, 380 uur standby tijd en ondersteuning voor hsdpa, snel mobiel internet. De C905 heeft een ingebouwde GPS-ontvanger (voor de geotaggers onder ons) en standaard zit bij het toestel een Memory Stick van 2 GB.

Xperia X1
sony_xperia.jpg Gadgetblog Boy Genius Report mocht ondertussen al even spelen met de SonyEricsson Xperia, een smartphone die op Windows Mobile draait en voorzien is van een volledig toetsenbord. De specificaties hebben wel iets weg van de HTC Touch Pro, die onlangs werd aangekondigd.
De testers zijn lyrisch over het Xperia-uiterlijk en het scherm van 800 x 480 pixels. Maar QWERTY-toetsenbord zelf vinden ze knudde: ‘Not absolutely terrible, but one of the worst.’

Wellicht valt er nog iets aan te verbeteren, want SonyEricsson zal de Xperia X1 vermoedelijk pas begin 2009 op de markt brengen.

Specificaties Cybershot C905:

Afmetingen: 104 x 49 x 18 mm (19,5 mm bij de lens)
Gewicht: 136 gram
Display: 262.144 kleuren TFT
Resolutie: 240 x 320 pixels
Afmetingen: 6,10 cm
Telefoongeheugen tot 160 MB2 GB Memory Stick Micro™ (M2™) meegeleverd
Gesprekstijd GSM/GPRS: tot 9 uur
Standby-tijd GSM/GPRS: tot 380 uur
Gesprekstijd UMTS: tot 4 uur

GPS en aGPS
Bluetooth
USB-opslagmedia
USB-ondersteuning
Wi-Fi

    • Marc Hijink