Radio voorkeur

Desmet live. Jurgen Maas praat met Elsbeth Etty, columnist van NRC Handelsblad, die volgende week de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek ontvangt. Het rondetafelgesprek gaat over de berichtgeving uit China, waar censuur aan de orde van de dag is. Deelnemers: Paul Rosenmöller, Willem Offenberg en Monique van Hoogstraten. Regisseur Güner Güven van het Stut Theater over de voorstelling Familie à la Turca, een familiedrama over een doodnormaal Turks gezin. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gast: fotograaf Eddy Posthuma de Boer over zijn foto- expositie in Museum Beelden aan Zee. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Curator Anne Tilroe over Sonsbeek 2008. Kunsthistorica Renee Steenbergen pleit in haar boek De nieuwe Mecenas voor meer privaat geld in de kunstsector. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Harold Knebel, directeur van de Rabo Wielerploeg, was taxichauffeur, werd bankier en is al heel lang een fervent wieleramateur. Een gesprek over de schoonheid van het wielrennen, het runnen van een wielerploeg als bedrijf en de komende Tour de France. Radio 1, 0.02-0.45u.