Piercing tot last bij één op drie dragers

rotterdam. Bijna de helft van de 16 tot 24-jarige Britse vrouwen heeft een bodypiercing, op een andere plaats dan in het oor. Van alle volwassen Britten heeft één op de tien een door de huid gestoken sieraad van edelmetaal. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 10.000 Britten, uitgevoerd door het Centre for Infections en de London School of Hygiene and Tropical Medicine, en beschreven in de British Medical Journal van afgelopen zaterdag. In deze eerste grote enquête naar de hoeveelheid piercings bij de Britse bevolking vroegen de onderzoekers ook naar de ziekten die door piercings ontstaan. Bijna eenderde van de 16- tot 24-jarige piercingdragers had last gehad. De helft was ervoor naar de dokter gegaan en ongeveer een half procent was ooit in het ziekenhuis opgenomen voor piercingcomplicaties.