Over voetbal en brandstofprijzen

topvoetbal.JPGEr waren de hoge voedselprijzen om over de praten. En de hoge brandstofprijzen. Vanavond begon in Brussel een bijeenkomst van Europese regeringsleiders. De belangrijkste vraag was natuurlijk: wat te doen nu de Ieren het nieuwe EU-verdrag hebben afgewezen? Een crisis-top dus.

Maar hoe gaat dat? Die leiders komen een voor een aanrijden. Bij de ingang van het vergadergebouw verzamelt zich een menigte journalisten, die hopen op een leuk citaat. Vandaag was het héél druk bij de ingang. Om in de positie te zijn iets te kunnen horen, moest je er vroeg bij zijn. Een tv-collega was er al om één uur gaan staan, uren voordat de leiders aankwamen, om zeker te zijn van een plek. Dat lukte, min of meer.

Daarna begon het wachten. Totdat ze weer naar buiten zouden komen. Spannend was het ondertussen wel, in de persbar, bij Duitsland-Portugal (3-2).

    • Jeroen van der Kris