Nieuw museum met eigentijdse kunst bij Hauptbahnhof Berlijn

Berlijn. Berlijn krijgt waarschijnlijk een nieuw museum voor eigentijdse kunst. Een privé-investeerder heeft een uitgewerkt plan klaar om naast Berlin Hauptbahnhof het `Museum voor Kunst van de 21ste eeuw` neer te zetten. Dit meldden diverse Duitse kranten dinsdag. Het museum zal tienduizend vierkante meter expositieruimte krijgen en architectonisch van grote allure worden. Het Guggenheim Museum in Bilbao staat model. In de Duitse kunstwereld wordt volop gespeculeerd wie achter het plan zit. De naam van Nicolas Berggruen wordt genoemd, zoon van de overleden kunstverzamelaar Heinz Berggruen, bekend van het museum in Berlijn-Charlottenburg. Nicolas Berggruen heeft een grote verzameling moderne kunst (ondermeer Andy Warhol, Jeff Wall, Damien Hirst) en beschikt over contacten in het stadsbestuur.