Matige grappen rond de bullebak van de klas

Drillbit Taylor. Regie: Steven Brill. Met: Owen Wilson Film Title: Drillbit Taylor Photo Credit: Suzanne Hanover © 2008 by PARAMOUNT PICTURES. All Rights Reserved. Hanover, Suzanne

Drillbit Taylor. Regie: Steven Brill. Met: Owen Wilson **

Het wordt tijd dat Owen Wilson, de komiek met het blonde haar en de scheve neus, weer eens een betere rol krijgt. In Drillbit Taylor huren drie schooljongens (dik, bebrild en met beugel) klaploper Wilson in om hen te beschermen. Van het geld dat hij van ze krijgt, gaat hij leuke dingen doen. Ondertussen worden de drie weer in elkaar geslagen door de bully van de klas. Maar dan begint Wilson zijn verantwoordelijkheid te nemen. Als hij verliefd wordt op een van de leraressen is zijn transformatie tot burgerman compleet – hij blijkt een keurige man die niets liever wil dan huisje-boompje-beestje. Zo’n moraal is nog wel te verteren als de grappen van behoorlijk niveau waren geweest. Maar dat valt ernstig tegen. Het team Judd Apatow, de producent en co-scenarist Seth Rogen, eerder verantwoordelijk voor het succesvolle Knocked Up en wel leuke Superbad, valt met deze film een beetje door de mand. Het is luiheid troef.

    • André Waardenburg