Loon en Oomen winnen prijs voor beste kinderboek

AMSTERDAM, 19 juni. Weerwolfgeheimen van Paul van Loon en Hoe Overleef Ik met/zonder Vrienden van Francine Oomen zijn volgens de Nederlandse Kinderjury de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. Weerwolfgeheimen, uit de Dolfje Weerwolfje-serie, won in de categorie zes tot en met negen jaar. Voor Van Loon is het al de negende keer dat hij de Prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. In de categorie tien tot en met twaalf jaar won Oomen opnieuw met een verhaal over het meisje Rosa uit de boekenreeks Hoe Overleef Ik.... Voor Oomen is het al de zesde keer dat ze wordt beloond door de Kinderjury. Ook haar boek De Droom van Lena Lijstje werd dit jaar genomineerd. De prijzen werden gisteren bekendgemaakt in het Amsterdamse jeugdtheater De Krakeling. De Senaat, een jury bestaande uit twaalf kinderen uit heel Nederland, beoordeelde tien boeken waarop de meeste stemmen werden uitgebracht.