Krajicek in kwartfinale

Michaëlla Krajicek heeft zich gisteren bij het tennistoernooi in Rosmalen voor de kwartfinales geplaatst. De Nederlandse nummer één behaalde een overtuigende zege op de Indiase Sania Mirza: 6-2 en 6-2. Later op de dag bereikte Krajicek met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic ook de halve finales van het dubbelspel. Het duo won van de Nederlanders Arantxa Rus en Nicole Thijssen: 6-2 en 6-1.

In de kwartfinales komt Krajicek vandaag uit tegen de Thaise Tamarine Tanasugarn, die van de Amerikaanse Ashley Harkleroad won. Ook in het dubbelspel moet Krajicek het vandaag opnemen tegen de nummer 85 van de wereld. De Thaise speelt met de Roemeense Andreea Ehritt-Vanc.

Bij de mannen werd gisteren Ivan Ljubicic uitgeschakeld. De titelverdediger verloor in een driesetter van de Servische qualifier Victor Troicki: 7-5, 4-6 en 6-7. „Ik had op een beter resultaat gehoopt”, zei de Kroaat. „Mijn service werkte wel, maar in de rally’s kon ik de oplossing niet vinden.” Troicki komt vandaag in de kwartfinales uit tegen de Argentijn Guillermo Cañas, die won van de Indiër Rohan Bopanna: 6-2 en 6-4.

Dinara Safina bereikte als eerste de halve finales bij de vrouwen. Zonder te spelen; haar opponent trok zich terug met een blessure.