João Moutinho

Lief Portugeesje Portugual's Joao Moutinho (R) chats with Fernando Meira (L) during their morning training session at Fontelo Stadium in Viseu on May 28, 2008. Portugal prepares for the Euro 2008 during a twelve-day training camp in Viseu, central Portugal. AFP PHOTO/FRANCISCO LEONG AFP

20.45 uur: Portugal - Duitsland

Met een schattige voetballer!

Voluit heet hij João Filipe Iria Santos Moutinho (dat klinkt toch heerlijk!). Hij is misschien niet het prototype ‘mooie man’. Deze Portugese middenvelder valt meer in de categorie ‘schattig’ met zijn guitige kop. Hij wordt, vanwege zijn speelstijl en spelinzicht, ook wel vergeleken met Rui Costa, een van de meest succesvolle voetballers van Portugal. Maar behalve een uitstekende voetballer is deze jongen dus ook nog eens erg cute. Een beetje té cute misschien. Met zijn 1 meter 70 en 61 kilo kun je hem nu niet bepaald een grote stoere kerel noemen. Hij doet je meer aan je kleine broertje denken. Maar ach, hij is pas 21. Over een paar jaar is dat schattige er vast wel af en is hij gewoon een lekkere vent. (Ank Swinkels)