Film van de dag

Kevin Spacey als David Gale, actievoerder tegen de doodstraf, die zelf wordt veroordeeld in The Life of David Gale.

The Life of David Gale. In deze film van Alan Parker zit David Gale (Kevin Spacey) in een Texaanse gevangenis op beschuldiging van verkrachting en moord. Journaliste ‘Bitsey’ Bloom (Kate Winslet) mag voor veel geld een laatste interview met hem doen. Met behulp van een stagiair ontrafelt ze beetje bij beetje wat er gebeurd is. Het leven van David Gale, veelbelovend professor in de filosofie, wordt in flashbacks getoond. Hij is aangesloten bij Death Watch, een actiegroep tegen de doodstraf. In de gesprekken met Bitsey suggereert hij een samenzwering tegen hem, juist omdat hij fervent tegen de doodstraf is. Interessanter dan de plot is de kwestie die de film aansnijdt. Iedere onschuldige die aantoonbaar ten onrechte door de staat wordt gedood, is een voorbeeld van een feilbaar rechtssysteem. Dat dus veranderd zou moeten worden.(Alan Parker, 2003, VS/D), RTL8, 20.30-22.50u.André Waardenburg

    • André Waardenburg