Europarlement wil geen Amerikaanse `chloorkippen`

STRAATSBURG, 19 juni. Europa moet de grenzen dicht houden voor Amerikaans kippenvlees dat is behandeld met chloor, vindt het Europees Parlement. Gisteren bleek dat een oproep daartoe brede steun zou krijgen. Amerikaanse boeren desinfecteren hun kippenvlees met chloor tegen ziektes als salmonella. ”We hebben Europese boeren verplicht om hygiënisch te werken, zodat geen chloor nodig is. Al die inspanning gooi je overboord als je Amerikaanse chloorkippen toelaat”, meent VVD'er Jan Mulder, die het debat in het parlement had aangezwengeld. De EU-lidstaten beslissen over enkele weken over het onder strenge voorwaarden toelaten van `chloorkippen` in de EU. In eerste instantie hebben de EU-landen al negatief gereageerd, ondanks zware Amerikaanse druk.