Een graad of 20

In eerste instantie schommelen de maximumtemperaturen rond 20 graden. Zondag echter, wordt warmere lucht het land ingeduwd en piekt Limburg naar een graad of 26. Vrijwel onmiddellijk volgen stevige regen- en onweersbuien.

Vanavond en vannacht is het overal droog. Onder tamelijk heldere condities en bij een grotendeels wegvallende wind in het binnenland, koelt het af tot zo’n 11 graden.

Later in de nacht arriveert hoge sluierbewolking in het zuiden, als voorbode van de nadering van een volgende storing. Die storing bevindt zich morgen overdag boven het noorden van Frankrijk en veroorzaakt daar wat lichte regen.

Bij ons zullen Zeeland, Brabant en Limburg grotendeels dichtslibben met hoge wolkenvelden. Vanuit die hoek breidt de bewolking zich iets verder noordwaarts uit, terwijl er in de loop van de ochtend ook verspreid stapelwolken ontstaan.

Voornamelijk in de noordelijke helft van het land kan later een bui vallen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is aan de kust nu en dan vrij krachtig, 5 Bft. De maxima komen uit tussen 17 en 20 graden.

Zaterdag ligt de eerder genoemde storing ergens boven de zuidelijke helft van het land. Het is er dan ook tamelijk bewolkt, terwijl meer richting Friesland en Groningen de zon nog goed kan doorbreken. Plaatselijk is er wat gespetter. Meer neerslag volgt zondag. Eerst stroomt warme lucht binnen, vlak daarna volgen regen- en onweersbuien.