Dochter Boulahrouz overleden

In een ziekenhuis in Lausanne is gisteravond Anissa, het te vroeg geboren dochtertje van Nederlands elftalspeler Khalid Boulahrouz en zijn vrouw Sabia, overleden. Het nieuws heeft grote verslagenheid veroorzaakt bij Oranje, dat zich voorbereidt op de EK-kwartfinale van zaterdag tegen Rusland. Verdediger Boulahrouz trainde vanochtend wel mee met de selectie. Vanmiddag zou hij in een gesprek met bondscoach Marco van Basten bespreken of hij bij de ploeg blijft. De rechtervleugelverdediger, die speelde in de drie groepsduels, werd gisteren bij de training weggeroepen toen bekend was geworden dat zijn vrouw complicaties had gekregen bij de zwangerschap. Familiegevoel is een belangrijk element in de eenheid van Oranje. Spelers pakten tot nog toe na elk duel hun kinderen van de tribune om ze deelgenoot te maken van de vreugde over de zege.