Boeing krijgt steun rekenkamer VS bij defensiecontract

New York, 19 juni. De Government Accountability Office (GAO), de algemene rekenkamer van de VS, heeft het bezwaar van vliegtuigbouwer Boeing over een groot luchtmachtcontract gegrond verklaard. Dat heeft de GAO gisteren bekendgemaakt. Het gaat hierbij om het besluit van de Amerikaanse luchtmacht om een groot contract voor de levering van tankvliegtuigen toe te kennen aan een consortium van het Europese EADS en het Amerikaanse Northrop Grumman. De GAO, die onder meer keek naar mogelijke overtredingen van regels, oordeelde dat de Amerikaanse defensie fout zat toen die het contract toewees aan Northrop en EADS. De organisatie adviseert om de competitie om het contract met een waarde van 35 miljard dollar (22,5 miljard euro) te heropenen. Het gaat om de bouw van 179 tankvliegtuigen.