Tv van tweehonderd kilo

Sharp LB-1085

De Sharp LB-1085 televisie was in januari al te zien op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Nu is dit reuzenscherm ook daadwerkelijk te koop. Voor 70.000 euro hangt het grootste lcd-scherm ter wereld thuis. Puntje van aandacht: deze televisie heeft een diagonaal van 2,75 meter. Dat betekent dat het 200 kilo zware gevaarte met keilbouten in de muur geschroefd moet worden. De glasplaat die voor dit lcd-scherm gebruikt is, is de maximale maat die uit de lcd-fabriek van Sharp rolt. Normaal halen ze uit één zo’n plaat verschillende tv’s. Overigens wordt dit soort grote schermen weinig verkocht. Volgens het Nederlandse gadgetblog AV Blog werden er van een 103 inch grote televisie van Panasonic maar 15 exemplaren in één jaar verkocht. Het grootste scherm dat tot nu toe verkrijgbaar is, is geen lcd- maar een Pioneer plasma-tv van 150 inch. Wie nog groter wil, zal zich moeten behelpen met een projector. Ook een stuk goedkoper, overigens.

Marc Hijink

    • Marc Hijink