Radio Voorkeur

Kunststof. Thuis wordt Bert Dijkstra omringd door louter vrouwen. Toch blijft de Telegraaf-columnist als een buitenstaander kijken naar hoge hakken, handtasjes en winkelcentra. Hij vertelt over zijn boek Pa is de Lul waarin hij zijn dagelijkse verwondering over het gedrag en de gewoontes van vrouwen heeft opgeschreven. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Vanavond en morgenavond aandacht voor Sonsbeek 2008. Maarten Westerveen bezocht deze expositie in Arnhem samen met curator Anne Tilroe. Verder onder meer een reportage van Jeroen Wielaert over de voorstelling Walking die op Oerol is te zien en een bezoek van studente kunstgeschiedenis Lieve d’Hont aan de Wonderkamers in het Haags Gemeentemuseum. Radio 6, 20.02-20.50u.

Casa Luna. Lex Bohlmeijer praat met Els Swaab, voorzitter van de Raad voor Cultuur en een van de invloedrijkste vrouwen van Nederland. De raad adviseerde minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het cultuurbudget te verhogen met bijna 27 miljoen euro. Minister Plasterk vroeg de Raad vervolgens dit advies te heroverwegen. Radio 1, 00.05-01.00u.