Praten over het EK voetbal verbetert de werksfeer op kantoor

Amsterdam. Gesprekken op het werk over het Europees Kampioenschap voetbal en voetbalpools komen de werksfeer ten goede. Dat blijkt uit een internetpeiling van de bank ING onder ruim 50.000 mensen. Van de deelnemers aan de peiling geeft 38 procent aan dat het EK de stemming op de werkvloer eerder positief dan negatief beïnvloedt. Voor 41 procent heeft het voetbal geen enkele invloed op de werksfeer. Slechts 3 procent is van mening dat het kampioenschap negatief uitpakt voor de onderlinge verstandhoudingen. ”Mogelijk gaat het om voetbalhaters die moeite hebben met drie weken onderdompeling in EK-nieuws en Oranjeprullaria”, aldus een ING-woordvoerder. Ook vinden de voetbalhaters het niet prettig dat EK-liefhebbers minder hard werken tijdens het drie weken durende sportevenement.