Internet Weblog van de dag

Schweinsteiger en de bal (From L) German midfielder Torsten Frings, defender Philipp Lahm and midfielder Bastian Schweinsteiger vie with an Croatian player during their Euro 2008 Championships Group B football match on June 12, 2008 at Woerthersee stadium in Klagenfurt, Austria. Croatia leads 2-0. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI -- MOBILE SERVICES OUT -- AFP

Duitse prutsers. Auke Kok volgt het EK in Oostenrijk en Zwitserland op de voet. Maar op het weblog dat hij tijdens het Europees kampioenschap bijhoudt schrijft hij deze keer over Duitsland: „Keek ik tijdens vorige toernooien nog met veel plezier naar Duitsland, wat ze nu laten zien tart iedere beschrijving. Het frisse aanvalsspel is verdwenen.

Nu valt vooral een haast idioot gebrek aan techniek op. Duitsland tegen Oostenrijk was een bal voor prutsers. De meesten op het veld hadden voor het aannemen en controleren van de bal minstens twee vierkante meter gras nodig. De Latijnse invloeden van de vooraf veel geprezen spits van Duitsland, Mario Gomez, beperkten zich tot zijn naam. Tot nu toe laat de 22-jarige zoon van een Spaanse vader en Duitse moeder niets zien, of het moest een schrijnend tekort aan spelinzicht en balbehandeling zijn.

Mozes, wat slecht!, riep ik, en ik dacht aan het raffinement van Robin van Persie. Aan het draaien van Wesley Sneijder. Aan de uitspraak dat Nederlanders de Brazilianen van Europa zijn. Beetje overtrokken uitspraak, vond ik altijd. Gisteren (het verhaal is geplaatst op dinsdag 17 juni, red.) vond ik dat anderhalf uur lang niet.”

Lees meer over het EK op nrc.nl/auke