Glen Mills-school wordt gesloten inrichting

Den Haag, 18 juni. De Glen Mills School in Wezep mag agressieve jongeren blijven vastpakken en naar beneden drukken. Maar om dit zogeheten `holding` toe te kunnen passen, moet de school een instelling voor gesloten jeugdzorg worden. Dat heeft minister Rouvoet (Jeugd en Gezin, CU) gisteren geschreven aan de Tweede Kamer. Glen Mills kwam in maart in opspraak omdat de heropvoedingsinstelling holding toepast terwijl dit alleen in de gesloten jeugdzorg is toegestaan. Bovendien paste de instelling de methode niet goed toe. Met de techniek kunnen agressieve jongeren tot bedaren worden gebracht. Glen Mills gebruikte holding soms ook om leerlingen die weigerden de normen en waarden van de instelling te aanvaarden in het gareel te brengen. Dit kan juist agressie oproepen, schrijft Rouvoet.