Enkele buien

De zon krijgt de komende dagen iets minder ruimte en vanaf morgen komt wat koelere lucht het land in, maar aan de temperatuur zal dat niet te merken zijn.

Tot zaterdag blijf het rond de 20 graden en vanaf zondag kan het enkele dagen zelfs 24 graden worden.

Vanavond blijft het nog vrij lang aangenaam. Er komt vanuit het westen steeds iets meer bewolking. Vannacht trekken deze wolken steeds verder het land in, waarbij het niet kouder wordt dan 12 graden in het noordoosten en 14 graden langs de kust en in het zuiden. De bewolking van vannacht is de voorhoede van een storing, die morgen over ons land schuift. In het westen valt er in de ochtend dan wat regen en in de rest van het land is het bewolkt, maar droog.

Later in de ochtend trekt de buienzone verder richting het oosten en klaart het juist in het westen op. Daarna breekt het wolkendek in de rest van het land ook open en is er nog flink wat ruimte voor de zon. Achter de storing ligt wat koelere lucht, maar de temperatuur blijft gelijk. In het Waddengebied en noordwesten wordt het rond 17 graden en in het zuidoosten nog iets warmer, tot 20 graden.

In de loop van de week blijft de temperatuur rond 20 graden, maar er komt iets meer bewolking. Zo nu en dan vallen ook enkele buien. Zondag en maandag gaat de temperatuur even iets omhoog, tot 24 graden.