Chivu: we waren moe

De Roemeense verdediger Cristian Chivu had een simpele verklaring voor het matte spel van zijn ploeg, gisteravond tegen het Nederlands elftal. „We waren gewoon te moe”, zei hij na afloop van het duel.

Bij een overwinning op Oranje had Roemenië zich verzekerd van een plaats in de kwartfinale. Chivu: „Dat zat er vanaf het begin niet in. In zekere zin waren we op na de slopende duels met Italië en Frankrijk.”

De voormalig speler van Ajax betreurde het ook dat de Nederlandse bondscoach Marco van Basten andere spelers opstelde dan in de voorgaande duels. „We hadden liever tegen de A-keuze gespeeld. Die hadden hetzelfde programma achter de rug als wij.” De middenvelder begreep de handelwijze van Van Basten wel. „Oranje stelde allemaal fitte spelers op. Dat was het verschil. Deze jongens wilden graag. Wij konden niet meer.”

In zekere zin was Chivu opgelucht dat het toernooi voorbij was. „Ik heb veel last van mijn schouder en kon slechts met een injectie spelen. Even rust zal me geen kwaad doen.” (ANP)