Amerikaanse vakbond waarschuwt tegen bierbrouwer InBev

Rotterdam. De Amerikaanse bierbrouwers- en frisdrankvakbond heeft werknemers van bierconcern Anheuser-Busch gewaarschuwd voor de gevolgen van een eventuele overname door de Belgisch-Braziliaanse bierreus InBev. InBev, producent van meer dan 200 biermerken, bracht vorige week een ongevraagd bod uit van meer dan 30 miljard euro op de Amerikaanse brouwer. Anheuser-Busch, producent van het merk Budweiser, heeft ongeveer de helft van de Amerikaanse biermarkt in handen. InBev beschouwt de brouwer daarom als een aantrekkelijke aanvulling op de brouwerijen die het concern vooral in Europa en Latijns-Amerika bezit. De Amerikanen vrezen echter dat InBev na een eventuele overname flink zal ingrijpen om de efficiëntie van het familiebedrijf op te schroeven. Die angst heeft nu ook de vakbond gemobiliseerd.