1 spel

Leuke kikkers, maar denk goed na hoe je ze aanlegt. Iedere nieuwe kikker kan de situatie veranderen.

Army of Frogs

2 tot 4 spelers, ca. 30 euro, genfour-two.com, import: vendettaspel.nl

Het strategische legspel Army of Frogs oogt als een zooitje chocolade kikkers. Het zijn zeshoeken die fijn tegen elkaar aan liggen. De kikkers zijn zwaar, van bakeliet, en liggen lekker in de hand.

Het spel wordt zwijgend gespeeld, merkten we. Hoe leuk die kikkers ook zijn, het is hier opletten geblazen, en goed nadenken hoe je je kikkers aanlegt of verplaatst. Iedere nieuwe kikker kan de strategische situatie veranderen. Het leuke van dit spel is dat je een eigen kleur kikkers hebt, maar vaak gedwongen bent om de kikker van een ander aan te leggen – het is maar net welke kleur kikker je uit het zakje haalt. De kikkers van een ander leg je zo rot mogelijk neer, natuurlijk. Doordat je ook eenmaal gelegde kikkers van je eigen kleur mag verplaatsen, ontstaat een langzame en onvoorspelbare kikkerdans. De springregel is simpel (gewoon rechtuit over een rij andere kikkers) maar leidt weer tot onverwachte mogelijkheden. Een spannend spelletje. Een fijn naspelletje, vonden we: voor het einde van de avond. Ideaal caféspel zeggen anderen. (HS)