Trouwfoto’s uit Californië

Trouwfoto’s uit Californië San francisco, 17 juni. In Californië zijn gisteren weer homohuwelijken gesloten. Dit werd mogelijk nadat rechters in de meest volkrijke Amerikaanse staat (36,5 miljoen inwoners) vorige maand een in 2004 per referendum aangenomen verbod op het homohuwelijk verwierpen. In Massachusetts konden homo’s zich al in de echt laten verbinden, maar in tegenstelling tot in Californië moeten zij in de staat zelf wonen en is hun trouwakte alleen daar geldig. De foto’s van linksboven met de klok mee: Del Martin (links) en Phyllis Lyon snijden hun bruidstaart aan. De tachtigers zijn sinds 51 jaar bij elkaar en trouwden in 2004 ook al toen San Francisco kortstondig het homohuwelijk invoerde. Jeff Barr (links) schuift de ring aan de vinger van Wes Wilkinson, in Yolo County (deze foto). Robin Tyler en Diane Olson worden in de echt verbonden door een rabbijn in Los Angeles. Twee mannen omhelzen elkaar voor het stadhuis in San Francisco. Op de achtergrond demonstreren voor- en tegenstanders van het homohuwelijk. Foto's AP, AFP Jeff Barr, left, places a wedding ring on the finger of Wes Wilkinson during their wedding ceremony at the Yolo County Clerk/Recorder's office in Woodland, Calif. on Monday, June 16, 2008. The couple were among the first gay couples to wed in Yolo County after a May 15th decision by the California Supreme Court to overturn a 2000 ballot initiative banning same sex marriages. (AP Photo/Rich Pedroncelli) Associated Press